De Vrienden van Amstel Live nl

Door Confusion op zaterdag 31 januari 2009 11:08 - Reacties (2)
Categorie: -, Views: 5.329

Donderdagavond was ik op uitnodiging van een klant bij De vrienden van Amstel Live in Ahoy, Rotterdam. Voor de niet-kenners: het is een combinatie-optreden van oude en nieuwe Nederlandse artiesten, die allemaal twee of drie nummers spelen. Aan twee kanten van het podium kan een band spelen en bij de overgangen tussen artiesten doen ze even iets samen, wat voldoende tijd voor afbreken en opbouwen geeft.

Als artiesten alleen maar een hitje of twee spelen, dan staan ze volgens mij op een andere manier op het podium dan wanneer ze een heel concert geven. Het is toch wat meer routineus 'doen-wat-je-moet-doen-en-snel-weer-weg', wat ze minder enthousiast en krachtig doet overkomen. De uitzonderingen daarop waren de zangeres van Krezip en het trio Boeijen-Hofstede-Vrienten. Met een glitterjurk die haar behoorlijk zwangere buik het aanzien van een disco-bol gaf, leek Jacqueline het erg naar haar zin te hebben en in haar nummers op te gaan. Het ouwe-lullen trio, waarvan je toch mag verwachten dat ze hun liedjes echt zat zijn, kwam over alsof ze er nog dezelfde lol in hadden als twintig jaar geleden. Chapeau!

Verder weinig opvallende dingen. Ik ben geen fan ben van artiesten als Jeroen van der Boom en de 3JS en daar vond ik ook weinig aan. Pete Philly en Perquisite vielen volgens mij niet zo in de smaak bij het publiek, wat hun optreden een beetje dood deed slaan. Voicst, Racoon en Van Velzen zijn meer mijn smaak, maar een paar hitjes per stuk is dan gewoon niet genoeg. Alain Clark en Trijntje Oosterhuis maken muziek die me soms wel bevalt, maar waarvoor Ahoy denk ik te massaal is: die komen in een kleinere zaal beter tot hun recht. Voor Boudewijn de Groot geldt hetzelfde. Hij deed Meester Prikkebeen in duet met Sharon den Adel, maar dat vond ik geen goede combinatie. Haar stem komt daarbij niet tot zijn recht en zijn stem verdwijnt onder de hare.

Zo, hebben alle artiesten ongeveer evenveel aandacht gehad als ze tijdens De Vrienden van Amstel Live krijgen.

Edit: Oh, ik vergeet Ellen ten Damme. Die deed de aan- en afkondiging en musiceerde tussendoor nog wat. Dat laatste was prima, maar het eerste kwam bijzonder verveeld over.

Volgende: More dangerous than a decline in prosperity. 02-'09 More dangerous than a decline in prosperity.
Volgende: Using vim to edit remote files 01-'09 Using vim to edit remote files

Reacties


Door Tweakers user Anoniem: 173041, zaterdag 31 januari 2009 17:51

Volgend jaar weer dus!

Door Tweakers user Skins, maandag 2 februari 2009 14:48

Klinkt als een top-avond! ;)

Reageren is niet meer mogelijk