The Italian 'democracy'

By Confusion on dinsdag 1 juli 2008 19:34 - Comments (13)
Category: Politics, Views: 6.530

Last June, the Italian senate passed a new law that postpones all legal proceedings concerning crimes that were committed before June 30th, 2002 and that are punishable by less than 10 years in prison. This law served only one purpose: to keep the Italian prime minister Berlusconi out of prison for another year. The fact that the law was proposed is ridiculous in itself. The fact that is was passed makes the Italian democracy the laughing stock of the EU.

However, things get even worse. The Italian parliament has now proposed a new law granting full immunity to certain ranks of government officials during their period of service. People criticize the US for the way their democracy operates, but this is far, far worse. Montesquieu anyone?

People wonder why the Irish voted against the European Union. With countries like Italy, Poland and Bulgaria, I think we should wonder who would vote for allowing these countries to have any say in our business.

Volgende: Hysteria over a Eucharist 08-'08 Hysteria over a Eucharist
Volgende: Unit testing emails 06-'08 Unit testing emails

Comments


By Tweakers user Tankbuster, dinsdag 1 juli 2008 19:39

De EU zegt zeker, huh we hebben niks gehoord maar dat moeten we toch ook in onze landen doen.

By Tweakers user Klaus_1250, dinsdag 1 juli 2008 19:46

Mijn zus woont in Italië en ik ben er wel eens over begonnen toen ze wat vrienden/vriendinnen mee naar NL had genomen. Italianen hebben zich er maar bij neegelegd. Ze lachen om de absurditeit, maar ze kunnen er weinig aan doen en zo gaat het al tijden in Italië.

1 van mijn reden (doch een relatief kleine) om destijds tegen de Europese Grondwet te stemmen.

By Squaddie, dinsdag 1 juli 2008 20:02

Dit hebben we in nederland al jaren met het Pikmeer-arrest, daarmee zijn ambtenaren vrijwel onschendbaar.

By Tweakers user Freedom, dinsdag 1 juli 2008 20:38

Het Pikmeer-arrest is meer dat de overheden onschendbaar zijn, indien ze een taak uitvoert die alleen door de overheid gedaan kan worden, volgens mij kan een ambtenaar die een fout maakt nog steeds worden aangeklaagd.

By Tweakers user SKiLLa, dinsdag 1 juli 2008 21:11

De privacty-schendingen (in de EU dan wel te verstaan) uit naam van de "war on terrorism" zijn toch net zo erg. Hoe euforistisch al die politici dan ook doen, ze denken voornamelijk en in de 1ste plaats aan zichzelf, dan aan de famile, geldschieters, vrienden, partij-achterban en dan als er nog geen conflicten zijn misschien nog aan de gemiddelde burger ...

By Squaddie, dinsdag 1 juli 2008 22:12

@freedom

En alle ambtenaren die zo'n taak ten uitvoer brengt zijn ook beschermt tegen vervolging. In het arrest worden deze taken als bestuurstaken omschreven, in andere gevallen is vervolging wel mogelijk.

By Tweakers user Falcon, woensdag 2 juli 2008 08:09

Waarom reageert iedereen in het nederlands trouwens?

By Tweakers user Dekaasboer, woensdag 2 juli 2008 11:19

Omdat dit een nederlands forum is?

By Tweakers user PhoenixT, woensdag 2 juli 2008 12:35

Het is geen forum, maar een weblog ;)

By Tweakers user AirX, woensdag 2 juli 2008 17:49

Beetje doelloos om dit weer door te trekken naar de EU..... slaat als een tang op een varken.

By Tweakers user Punkie, woensdag 9 juli 2008 09:29

De EU heeft heel wat regelgeving die niet door lidstaten kan omzeild worden. Gelukkig maar want ander was de Italiaanse politiek ook in staat deze te verdraaien. Wees dus blij (voor de Italianen) dat Italie ook een stuk is van de EU. Het hele media/politieke circus van Italie staat volledig los van de EU omdat de lidstaten vrij zijn hun politiek te organiseren. Merk trouwens op dat geen enkele politieker die macht zal opgeven zolang hij nog belangen heeft buiten de Europese instellingen.

Italië kan nauwelijks nog een democratie genoemd worden. De media is niet vrij. De zakenwereld en de criminaliteit hebben politiekers verrijkt om hun belangen te verdedigen. De bevolking is er al zo long aan blootgesteld dat hun kritische reflex niet meer toereikend is.

By Tweakers user Neus, woensdag 9 juli 2008 11:22

Gisteren waren er demonstraties tegen het kabinet van Berlusconi hier in Italie. Zelf Fini (voorzitter van de kamer) staat onder vuur; hij was de enige die nog een veto tegen deze absurde wet kan geven.

Dus criminelen staan weer op straat en de journalisten die negatief over Berlusconi schrijven worden achterna gezeten.

Welcome to the free world.

By Tweakers user HendrikN, vrijdag 1 augustus 2008 20:52

@Tankbuster:

Dus nu heeft de EU ineens te weinig macht? Het is ook nooit goed eh ;)

Comments are closed