Hysteria over a Eucharist

By Confusion on vrijdag 1 augustus 2008 19:24 - Comments (6)
Category: Religion, Views: 4.088

PZ Meyers on the case of someone facing expulsion and death threats over taking a Eucharist from a Christian Mass.

And for the conclusion: http://scienceblogs.com/p...reat_desecration.php#more

Volgende: Theories without predictive power should still be funded 08-'08 Theories without predictive power should still be funded
Volgende: The Italian 'democracy' 07-'08 The Italian 'democracy'

Comments


By Tweakers user PeaceNlove, vrijdag 1 augustus 2008 20:37

Heb je er zelf ook een mening over?

By Tweakers user Confusion, vrijdag 1 augustus 2008 21:06

I think my opinion is clear from the the fact that I am linking this post of PZ Meyers, instead of the post of someone more moderate or even opposed to his views. The situation is ridiculous.

By Tweakers user PeaceNlove, vrijdag 1 augustus 2008 22:39

Ik zou juist graag jouw argumenten willen zien waarom je het eens bent met dhr Meyers en juist niet met zijn tegenstanders.
Dat maakt het enerzijds leuk om te lezen, zo leren we de persoon achter Confusion een beetje kennen, maar anderzijds wekt het ook meer interesse naar het artikel waar je nu naar toe linkt.

P.s. ik ben van mening dat de blogs op tweakers nederlands zijn, dus vandaar dat ik reageer in het nederlands.

By Tweakers user MAX3400, zaterdag 2 augustus 2008 01:26

Is het heel erg als ik zeg dat er geen touw aan vast te knopen is omdat er nogal wordt gesmeten met Engelstalige termen omtrent het katholieke geloof en dat ik, als non-katholiek, er dus geen wijs uit wordt? Ergo, ik dus ook niet helemaal de insteek van dit blogje begrijp?

Wat ik er wel van heb begrepen: iemand heeft een hostie meegenomen naar buiten een kerk. En daar zijn mensen boos over geworden. En dus?

Een dergelijk interessante discussie is te vinden in de film "The Genius Club" waar op redelijk hoog niveau de (non-)existentie van Jezus Christus wordt besproken. En eerlijk gezegd kan ik mezelf daar meer in vinden (in de discussie) dan het moddergegooi wat gelovigen (ongeacht het geloof) doen naar niet/anders-gelovigen.

Fact of the matter is: zolang de god van een geloof het niet nodig vindt om eens per decennium ofzo zich te openbaren op een manier die op geen enkele wetenschappelijke manier te verklaren valt, kan wat mij betreft dat geloof naar het land der fabelen worden verwezen. Maar dan moet de god zich ook wel goed openbaren en niet door een huilend beeldje of een wazig heropstanding van iemand die niet goed doodverklaard is. Laat een god maar eens een zee splijten ter aanschouwing van 10.000 mensen of iets dergelijks.

Voor de rest; leuk gevonden het artikel ware het niet dat het al 3 weken overal op internet besproken is. (hint: zoals anderen ook zeggen; zet eens expliciet je eigen mening erbij maar probeer ook een link-artikel samen te vatten zodat we niet oneindig hoeven doorklikken).

By Tweakers user twixx, zaterdag 2 augustus 2008 11:51

Lijkt inderdaad wel een soort delicious zo.

By VeldKoe, zaterdag 2 augustus 2008 18:06

it signifies religion, especially catholicism as practiced in italy is a system where one has a higher position as others. the worshipping of priests and the pope itself shows catholicism and its followers have not understood the message of christ at all. (and neither have most 'traditional established/registered christian religions)

Comments are closed